5 weetjes over paarden die je nog niet wist

5 weetjes over paarden die je nog niet wist

Een paardenhouder wil goed voor zijn paarden zorgen. Dat kan alleen door goede hygiëne, gezonde voeding en prettige omstandigheden voor de paarden. Wist je dat paarden niet kunnen overgeven? Dat komt doordat het spijsverteringsstelsel van het paard alleen in een richting loopt. Wanneer er schadelijke voedsel in de slokdarm van de paard zit, sluiten de maagspieren. Zo wordt het gevaarlijke voedsel niet opgenomen in de maag. Wordt het giftige of gevaarlijke voedsel toch wel opgenomen en verteerd in de maag, dan ontstaan er maagzweren. Maagzweren zijn pijnlijke wonden in de maag, die ontstaan worden door verkeerde voedsel of een te hoge zuurgraad van de maag. Gelukkig kun je maagzweren behandelen met medicijnen of voedingssupplementen.

Maagzweren behandelen hoeft niet moeilijk te zijn

Een leuk feit: paarden kunnen staand slapen. Paarden die gezond zijn, kunnen lang staand slapen. Paarden die aan maagzweren lijden, presteren minder en zijn vatbaarder voor ziektes. De paarden kunnen dan sneller uitgeput raken. Maagzweren kunnen behandeld worden met voedingssupplementen. Als bezorgde paardenhouder, kun je voedingssupplement Ekygard kopen bij Sportpaardenarts. Ekygard is een voedingssupplement dat de zuurtegraad van de maag verlaagt en stabiliseert. Zo ervaart het paard minder pijn en klachten bij maagzweren. Ekygard zorgt ook voor een snellere herstelling van de maagzweren. Ekygard kopen bij Sportpaardenarts doe je als je een gezond paard wilt. Ekygard kopen bij Sportpaardenarts is ook handig, omdat de stoffen van de supplementen toegestaan zijn bij dopingtests. Dat is een belangrijk weetje voor sportpaardenhouders.

Veilig voeding past bij een gezond paard

Wist je dat paarden tot 30 jaar oud kunnen leven? Toch zijn er paar paarden geweest die ouder dan 30 jaar waren. Dat was alleen mogelijk met een goede hygiëne en een gezonde voeding. Paarden hebben behoefte aan gezonde voeding, zodat ze optimaal kunnen presteren. Een gezonde voeding betekent dus voldoende voedingsstoffen en vitamines. Paarden consumeren ongeveer 12 kilogram hooi. Jammer genoeg bevatten veel hooi ziekteverwekkers. Om te voorkomen dat je paarden ziek worden van ziekteverwekkers in hooi, kun je een Haygain kopen. Haygain is een hooistomer, die ziekteverwekkers neutraliseert en het hooi veilig maakt voor consumptie. Een Haygain kopen zorgt ervoor dat de gezondheid van je paard gegarandeerd blijft. Een Haygain kopen is dus voordelig voor je paard.

 

Reacties zijn gesloten.